the front of a white car

Hvad koster rustbeskyttelse?

Hvis du har kæledyr, så ved du, at de skal passes og plejes. Er det en hund, skal den luftes flere gange dagligt. Er det en kat, skal du være meget opmærksom på det foder, du giver den. Er det en fugl, så skal den have lov til at baske med vingerne og flyve. Er det en hest, så skal den strigles, rides, krammes og kysses. Hvis du ikke har kæledyr, så er det nok fordi, du valgte at bruge pengene på en lækker bil. Og det er helt ok. Du gør bare fuldstændigt det samme ved bilen, som hende hestepigen gør ved sit kæledyr: Du vasker den. Du polerer den. Du sørger for, at den har brændstof og at alle væskerne, der skal være i den, er der.

Den bedste behandling

Der er bare et enkelt punkt, hvor I ikke gør det samme. Hestepigen har bud efter hovsmeden sådan ca. hver femte eller sjette uge. Det behøver du slet ikke. Du kan nøjes med at give din bil den bedste undervognsbehandling hvert fjerde år.

Og hvorfor laver jeg denne analogi? Hvad har en hests hove at gøre med undervognsbehandling? Ja, svaret er meget simpelt: Hestens berøring med fladerne, den står og går på, er meget begrænset. Derfor skal hovene være beskyttet og i tip top tilstand. Hvis det ikke er sådan, så er der ikke en hest. Den bliver halt og syg. Og ja, så er det dyrlægen, der skal dømme dyrets fremtid. Det samme med bilen: Får din bil ikke den nødvendige rustbeskyttelse, så kan du godt vinke farvel til en investering, du har lavet. Rustskader er ikke nemme sådan at opdage med det blotte øje. Derfor er det godt, at du sender den til en ekspert, der ved, hvordan rustbeskyttelse af biler sker og udvikles.

Er du nysgerrig på priser?

Her er svaret på det store spørgsmål: Hvad koster en undervognsbehandling?

Et af de bedste midler imod rust i biler er Tectyl. Dette er et kunstigt middel, som mange godt kender til. Faktisk så godt, at undervognsbehandling ofte bliver omtalt som ”tectyl”. Jo, jo, det er rigtigt nok. Vi ser ofte, at folk leder efter fx ”Tectyl Odense” på nettet. Det, de i virkeligheden mener, er: Undervognsbehandling i Odense. Men lad det ligge. Det handler om, at du følger spillets regler og sørger for, at din bil får den bedste undervognsbehandling, så den er beskyttet imod fugten, som ligger på vejene, I kører på. Undervognen er jo faktisk et ret stort areal og skal derfor ofte efterses. Med det nye tectyl produkt, så kan du være sikker på, at din bil får det bedste produkt og dermed kan klare strabadserne på vejene også om få år. Og du vil jo nødigt stå uden bil lige nu.

Miljøvenligt

Tectyl bliver fremstillet af mere miljøvenlige midler i dag. De fleste midler imod rust er ofte kemisk fremstillet. Her er der tale om et produkt, der består af gas, væske og lidt substans fra fossile brændstoffer. Tectyl, derimod, består af fedt. Fedt afviser, at vand kan trænge ind på i bilens undervogn. Fugt trænger derfor ikke ind i sprækker og revner og bliver derfor heller ikke kilde til uforudsete udgifter til din bil. Det er en såkaldt miljøvenlig behandling, der er værd at tage med.

Scroll to Top