crane, construction crane, load crane

Hejsudstyr til byggepladser

En lang og opslidende arbejdsdag er slut. Du har fri nu. Alligevel, så sidder du stadig ved dit arbejdsbord. Du skal lige have hjernen ned i gear. Derfor sidder du ved din desk top og surfer rundt. Du forvilder dig ind på et site, hvor du kan se, at de giver dig mulighed for at leje et personhejs til en meget favorabel pris. Det var en overraskelse at se. Du ærgrer dig lidt over, at du ikke så sådan et tilbud for tre måneder siden. Dengang ledte du med lys og lygte efter de bedste tilbud på leje af hejs: Materialehejs såvel som personhejs. Men der var ikke sådan et tilbud at opstøve.

Sådan er det bare

Du ryster ærgrelsen af dig og bladrer videre i de artikler, som du har bogmærket i løbet af ugen. Du skal læse lidt om, hvad der sker inden for din branche. Du skal have ny viden. Og ja, du kan godt lide at sidde i fred og ro og læse artiklerne online. Du klikker ind på en artikel, som skulle handle om materialeplatforme. Det gør den sådan set også. Men bare i en anden form, end du troede. Du troede, artiklen ville forklare dig om en ny materialeplatform, som du har set er kommet på markedet. Men nej, artiklen handler ikke om en materialeplatform i fysisk forstand.

Den handler om et digitalt produkt, som godt nok henvender sig til byggebranchen, men som er fremstillet til at det er nemt at lave fx styring af materialeanvendelse, opfølgning på bestilling af byggematerialer, mv. Det var ikke lige det, du havde regnet med, men interessant nok. Og sådan en materialeplatform kan helt sikkert også bruges til at holde styr på det her CO2 regnskab, som alle bygherrer skal lave, når et nyt byggeri opføres. Den artikel bliver kilde til mange små diskussioner i morgen.

Den digitale verden

Vi lever i en digital verden. Alt sker via internettet. Du kan dårligt nok tænde for din vaskemaskine derhjemme uden, at der er en eller anden app, som først skal aktiveres. Eller, at du skriver et password. Måske er det lidt for meget med alle de platforme? Nå, jeg skal ikke give flere sure opstød her. Jeg vil nemlig gerne sige, at jeg faktisk er taknemlig for den digitale verden. Jeg ved, at verdenen er blevet bedre for mange mennesker på grund af digitaliseringen.

Jo, mange mennesker på kloden lever under kummerlige forhold og får nok aldrig adgang til fordelene, som digitaliseringen har givet mig. Men jeg er heller ikke blind for, at mange mennesker her i landet stadig arbejder med fysiske produkter, der skal håndteres alt efter situationen.

Byggehejs

Fx så er der jo håndværkerne, som alle er professionelle og godt uddannede. De arbejder ikke digitalt. De arbejder med fysiske materialer, som de sætter sammen på forskellig vis. Nogle arbejder som murere i et nyt byggeri og de har brug for, at et byggehejs kan hjælpe dem med at få de nødvendige mursten op på tredje sal. De anvender naturligvis digitaliseringen til at styre det industrihejs, som stenene hejses op med. Men de anvender deres hænder til at sætte dem flot op til en mur, som er smuk at se og føle på.

Ja, vores håndværkere er nok de ypperligste repræsentanter for det gode i vores lille land: Vi kan anvende de seneste teknologier i vores arbejde og vi kan samtidig holde fast i stolte håndværksmæssige traditioner. Er det ikke flot? Det synes jeg, det er. Så lad os styrke byggebranchen lidt mere. Lad os tage chancen og investere lidt mere i godt byggeri, som vil komme borgerne til gode. Lad os støtte de små entreprenører i lokalområderne – og alle de virksomheder, der læner sig op til dem: fx dem der lejer hejs ud.

Scroll to Top