Glade studerende på Campus Vejle

Uddannelse i Vejle

Selvom flere undersøgelser og evalueringer har vist, at vi er dårlige til matematik og læsning, så viser de selvsamme undersøgelser også, at vi er blevet bedre til naturfag. Biologi, og den slags. Ja, vi kan nok ikke sammenligne niveauerne for matematik og biologi. Det ene fag er meget struktureret og konkret. Det andet er så vidtfavnende – det handler om flora og fauna, om menneskets krop og om miljøet!

Her er altså en del undersøgelser, der taler om evner og kvalifikationer, men som totalt glemmer, at hverdagen har ændret sig meget i løbet af de sidste kun 20 år: Miljøet og klimaet spiller en kæmpe rolle i vores liv. Matematik er noget der er indlagt i vores PC. Og skal det være, så er der jo altid kunstig intelligens, der kan løse et matematisk problem meget hurtigt. Så jo, det er forståeligt, at vi ikke er så gode til matematik længere. På samme måde med læsning. Vi kan jo få alt læst op for os. Så hvorfor skal vi egentlig lære at læse?

Det grundlæggende

Du har ret i din argumentation. Men måske skal du tænke lidt videre: Hvis du slet ikke kan læse, så bør du lære det. Også selv om du er ordblind. Du skal nemlig ikke altid stole på det, som din PC fortæller dig. Den kan lyve. Det har vi jo set flere eksempler på, at kunstig intelligens har medført. Du skal derfor sætte dig selv i stand til at kunne vurdere, om det du får læst op, er sandt – eller om det er de rene løgnehistorier. Du skal derfor vide noget om den teknologi, der ligger bag ved kunstig intelligens. Det er et spændende felt, som de færreste egentlig når frem til at beskæftige sig med.

IT verdenen

Men fordi du har et ønske om at blive den bedste IT-udvikler inden for din branche, har du besluttet, at du skal færdiggøre den EUD uddannelse, du startede på for 4 år siden. Du startede som EUD student på et almindeligt forløb for unge: Undervisning og praktik. Efter et år droppede du ud fra uddannelsen. Det var meget sjovere bare at tjene mange penge. Så du fik en stilling i et callcenter, hvor du da også gjorde et godt stykke arbejde. Du lærte meget om salgsteknikker og psykologi. Du besluttede dig for at blive uddannet indenfor handel – med særligt fokus på e-commerce.

En 2 årig studenteruddannelse og så voksenelev

En STX-2-årig var derfor vejen frem for dig. Da du havde været på arbejdsmarkedet i et par år på det tidspunkt, hvor du startede din STX, blev du anerkendt som voksenelev. Det var du rigtig glad for. Det giver dig nemlig ret til SU, hvilket betyder, at du kan tillade dig en lille ferie til sommer, hvor du ikke behøver at arbejde hårdt for at tjene til rejsen sydpå.

Som voksenelev kan du nemlig få SU og derfor også få råd til at gøre nogle ting i sommerferien. Og du skal måske bruge den kommende sommerferie på at overveje, om det virkelig er handel, der interesserer dig. Måske er det noget med, at du hellere vil beskæftige dig med miljøet? Uanset hvad er du i gode hænder i Vejle hos https://campusvejle.dk/

Scroll to Top