measuring tape, measure, belly

Frihed til tøjindkøb

Julegaverne er ved at være købt. Du mangler bare lige den jakke til din hustru. Du har faktisk besluttet dig for at købe den i løbet af den kommende uge. Men det er lidt af et projekt. Du aner nemlig ikke, hvilken størrelse hun bruger. Og lige meget hvor længe du stirrer på de små etiketter, der er syet ind i hendes jakker, så finder du ikke ud af det. På nogen af dem står der, at det er en størrelse L som din kone bruger. På andre står der str. 44. På andre igen står der bare, at det er en allround unisex størrelse. Så hvad gør du? Du kan jo ikke sådan lige ’låne’ en af din hustrus jakker. Hvis du gør det, så bliver du opdaget – og anklaget. Det risikerer du ikke.

Dametøjsbutikkerne

Du bestemmer dig derfor for at tage ind til byens store og berømte dametøjsbutikker, for at lære noget om størrelser og de forskellige betegnelser, der findes for en almindeligt bygget kvindes tøj.

Og mens du er derinde i bymidten, så kan du lige så godt kigge efter smarte jakker til kvinder. Og finder du én, som du synes er god, så kan du købe den – få damen, der ekspederer dig, til at pakke den flot ind og sætte et byttemærke på. Det har du nemlig opdaget, at de stadig bruger, når du har været i en af de fysiske forretninger, for at hente en julegave. Det vil måske være det mest praktiske?

Du vil nok ikke kunne undgå, at din kone bliver superglad for den jakke til kvinder, som du har valgt til hende. Men hun vil nok også gerne lige have lov til selv at tjekke markedet ud. Og hun kan se på jakken, at du virkeligt har flottet dig, så hendes valgmuligheder bliver mange flere, end dengang hun skrev den bestemte model ind på sin ønskesky. (En dyr model betyder, at hun kan vælge imellem flere modeller, hvis den skal byttes!)

Store størrelser til damer

Tanken om at skulle ind til bymidten for at kigge på jakker til kvinder får dig til at smile. Det havde du godt nok ikke helt set komme. Men ok, det er så endnu en shopping erfaring. Den bliver helt sikkert god. Også selv om du bliver nødt til at fortælle ekspeditricerne, at du ikke leder efter tøj til store kvinder. Din viv er helt almindelig at se på. Det er bare dig, der er meget stor i det. Men det skal de jo ikke tænke over. Det handler om, at du skal finde den bedste jakke til kvinder – i den rigtige størrelse, så hun slipper for at skulle bytte den. Og du slipper for bøvlet med at få pengene tilbage ind på din konto og flytte dem over til hendes, så hun kan shoppe. Uden at du skal indblandes i det. Ok, det behøver ikke at tage mange minutter. Det er bare irriterende at blive forstyrret af bankens ’ding’ på telefonen, som fortæller dig, at butik det-og-det har overført penge til kontoen.

Så er der tøjet til ham

Nu går det ikke længere. Du bliver nødt til at lytte til din vivs gode råd: Du skal have nyt tøj. Og er der noget værre, end at skulle købe tøj? Det er jo ikke alt tøj, som du kan være i. Nej, du er en stor mand – og har brug for tøj til store mænd som du køber her. Du kan bedst lide at gå i bløde bukser og flagrende t-shirts. Det går som regel også til hverdag. Men, når din kone siger, at du skal købe nyt tøj, så mener hun skjorter, bukser, jakkesæt og nydelige sweatre eller cardigans til herrer. Hun kan godt lide det, når du klæder dig pænt. Desværre skal det ofte ske, da dit job faktisk medfører en del repræsentation i dit hjem. Din viv elsker det. Altså det der med at få lavet maden, dækket bordet smukt og så få dig sat til at byde alle gæsterne velkommen på en god og humoristisk vis. Jo, du er god til at tale til fremmede. Du er også god til at forhandle på en diplomatisk måde. *

Men tøjindkøb? Det, er du ikke god til. Og du er for resten heller ikke god til at binde slipseknuder.

Online er hurtigt og nemt

Du har derfor spurgt din kone, om hun vil hjælpe dig med tøjindkøb. Det skal ske online. Du har ikke tid – eller lyst – til at tage ind til byens centrum og gå i forretninger og butikker for at se på tøj i store størrelser.  Dér er der jo altid for varmt i prøverummene, som i øvrigt altid er miserabelt små. Der er også altid for mange mennesker i butikkerne. Så det er svært at komme til. Og ja, der er også de sarkastiske smil fra personalet i butikkerne. De tror, at du er en af der dovne, der bare ikke kan styre deres hang til burgers og dårligt friterede kartoffelskiver. Du spiser aldrig fastfood. Og skal det være, så kan du faktisk godt friturestege, uden at alt kommer til at sejle i olie.

Nej, at finde smart tøj til store mænd er slet ikke din hobby eller interesse. Som sagt: et par joggingbukser, en t-shirt og eventuelt en stor sweatshirt er det, du befinder dig bedst i. Men da I skal have gæster på lørdag, så må du hellere lytte til din kone. Hun har kasseret dit gamle jakkesæt. Hun har sagt det til dig flere gange, at du skal ud og kigge efter jakker til mænd. Store mænd. Hun mente selvfølgelig, at du skulle ud og kigge efter jakkesæt. Men lyttede du til hende? Nej, det gjorde du ikke. Og nu må du så lide for det: Du er tvunget til at gå på tøjindkøb inde i bymidten. Du kan godt se, at du ikke kan vente længere. Det nye tøj til store mænd skal nemlig altid lige rettes lidt, så det sidder perfekt på din store krop.

*: Vidste du, at Winston Churchill sagde, at diplomati er kunsten at bede folk om at skride deres vej på sådan en måde, at de beder dig om at vise dem vejen?

Scroll to Top