back pain, pain, back

Frihed for smerter

Der er intet bedre end at kunne lukke en sygdomsrapport med ordene: ”Patienten har modtaget behandlingen med godt resultat”. Hver gang det sker, bliver du kisteglad. Grunden er, at du har været professionel fysioterapeut på Vesterbro i mange år. Jo, efterhånden har du drevet din klinik i 20 år. Det er ret lang tid. Og i al den tid har du fulgt forskellige kurser i fysioterapi, som har hjulpet dig og din virksomhed frem. Der har været kurser om fysioterapi og psykologi. Patienthåndtering. Panik hos patienter. Og mange flere. Du har også altid gjort dit bedste for at holde dig opdateret omkring nye behandlingsformer. Og al den der snak om CBD-olie har du også fulgt med i.

Neuro Activation er genialt

Lige nu er du meget optaget af et kursus i fysioterapi om neuro activation. Det er en ny metode, der ikke benytter medicin, CBD-olie eller andre midler. Den benytter sig af, at vi kan manipulere kroppen – ved tryk og træk. Det er ikke kiropraktik, men snarere en ny viden om nervebaner og hvordan vi kan manipulere med dem. Du er meget interesseret i at komme på dette helt splinternye kursus. Du er overbevist om, at denne behandlingsform indenfor fysioterapien vil kunne hjælpe mange mennesker med at få lindring fra deres smerter – i knæ, albuer, ryg og lænden. Og ville det ikke være skønt at kunne helbrede patienterne på få minutter? Det er jo det, de siger, at neuro-activation kan: Give smertelindring på meget kort tid, fordi behandlingsformen hjælper til at muskelsæt, der er fastlåste, bliver smidige og lader sig låse op.

Altid ny viden at hente

Jo, du er helt med på, at du er ikke den berømte fysioterapeut, der har svaret på alle spørgsmål. Men du er bestemt ikke med på, at du ikke skal have adgang til ny viden – og bruge den. Så du melder dig til et af de kurser i fysioterapi, som netop handler om neuro-activation. Du vælger at følge et kursus hos en af landets bedste fysioterapeuter. Grunden er, at du kender ham og ved, at han giver det bedste, han overhovedet kan. Og så er der naturligvis også en anden grund: I har ikke set hinanden, siden I blev studenter, så det er en god mulighed for at genoplive et gammelt venskab.

Du har sendt din tilmeldelse til kurset om neuro-activation. Der går ikke mange minutter, før du får svar. Det er en personlig mail. Kursusholderen – din gamle ven – takker dig for din tilmelding og skriver, at han gerne vil se dig, inden kurset starter. Spørger, om I kan drikke kaffe sammen, inden kursusstart. Selvfølgelig kan I det. Dit svar er kort og præcist.

I aftaler tid og sted i nærheden af, hvor kurset i fysioterapi skal afholdes. I møder hinanden for første gang i mange år og nyder, at I lige kan få føling med, hvor I hver især står, når det handler om opfattelsen af ny forskning og nye metoder til behandling indenfor fysioterapien. I nyder at tale om erfaringer – gode og negative – I nyder at få udvekslet viden om at være forsker og praktiserende.

Scroll to Top