Group of People Cleaning a Dining room

Hygiejne på arbejdet

Du ved godt, at god hygiejne er bedst for alle. Dit og dine nærmeste helbred. Dine kollegaers helbred afhænger også af god hygiejne på arbejdspladsen. Og nej, vi taler ikke kun om god hygiejne i våde rum såsom kaffekøkkener og toiletter. Vi taler om alle rum på arbejdspladsen. Kontorlokalerne kan være meget støvede. Det kan give ubehag – endda åndedrætsbesvær og hovedpine – hos besøgende eller kollegaer, der kommer forbi, fordi I skal tale om et projekt, I samarbejder om. God hygiejne er derfor meget vigtigt: Dels fordi det er sundt, dels fordi det bevirker, at kontoret tager sig præsentabelt ud.

Kontorrengøring er vigtig

Men ved du, at for at holde et kontor godt rent – og dermed sikre, at de rigtige signaler bliver sendt til besøgende – så skal der altså være den rigtige viden? Jeps. Den er god nok. Det kræver viden at kunne holde et kontor rent. Kontorrengøring er ikke nemt. Det handler ikke kun om at putte sæbe i en spand vand og så skubbe væsken rundt på gulvet. Det handler om at vide, hvordan rengøringsmidlerne skal doseres. Det handler om at være i stand til at kunne bruge redskaber korrekt. Det handler om at være trænet til at bevæge sig korrekt, under rengøringen, så arbejdsskader undgås.

Rengøringsfirmaer i Århus er der mange af

Det er derfor ikke bare et spørgsmål om, at I ringer op til en eller anden rengøringsservice i Aarhus, når I har brug for at få kontorerne gjort rene. Når du ringer op til et rengøringsfirma, der påstår, at de er specialister i firmarengøring, så tjek dem lige af. Og det gør du ved at stille deres repræsentant nogle af disse spørgsmål:

  • Hvilke rengøringsmidler anvender deres medarbejdere?
  • Har medarbejderne forsikring?
  • Har medarbejderne fået træning i at bevæge sig korrekt, imens de gør rent?
  • Hvad anser firmaet for at være en time? Er det fulde 60 minutter eller er det 45?
    Hvordan fakturerer firmaet? Hvor ofte?
  • Hvordan kan du være sikker på, at rengøringsmidlerne ikke er miljøskadelige – eller blot skadelige overfor mennesker?

Mange ting at afklare i valg af rengøringsfirma

Ja, du bør finde alle dine spørgsmål frem. Fx så skal du spørge firmaet, du taler med, om hvorfor de mener, at der skal så eller så mange timer til for at holde kontoret rent. Og hvor mange mand vil det kræve?
Det kan nemlig hurtigt blive en fælde bare at skrive en kontrakt med et firma, der har erfaring med erhvervsrengøring. Derfor skal du stille spørgsmål. Erhvervsrengøring har ændret sig meget over de sidste 30 år. Ok, det handler stadig om rengøring.

Men midlerne, som anvendes, redskaberne, og holdningen til rengøringsmidler, har ændret sig meget. At være rengøringsassistent i dag er bestemt ikke det samme, som det var for 30 år siden.
Du skal derfor have dine sunde fornuft og dit hjerte med ind i beslutningsprocessen om, hvilket rengøringsfirma, I skal skrive kontrakt med. Behøver jeg at sige, at det helst skal være et firma, der både passer på sine medarbejdere og sørger for, at I får gjort rent, så I kan arbejde i et sundt og godt indeklima. Behøver jeg at sige, at midlerne, som anvendes til kontorrengøringen, skal være miljøvenlige?

Scroll to Top