Jonas Schou

0
336

Udtryksfuld sanger og sangskriver med karismatisk stemme, som lyrisk giver stof til eftertanke.

Med flair for fortællekunsten er Jonas Schou formidabel til at fange publikum og tage dem med ind i sit musikalske univers. Den 39-årige nordjyde er en mand med noget på hjertet. I februar 2020 turnerer han med sit veloplagte og velspillende ‘&-Band’ i forbindelse med udgivelsen af sit 2. album som solokunstner.

På debutalbummet ‘Hverdagsmennesket, Sortseeren Og Drømmeren’ gav anmelderroste Jonas Schou en forsmag på sin melankolske popmusik med stærke tråde til den danske sangskrivertradition. 1. singlen ’S.O.S.’ røg direkte ind som “Hit-Tip” på P4 Play og på det folkepopulære radioprogram “Madsen”. Singlerne ‘Ikke Desto Mindre Eller Mere’ og ‘Små Katastrofer Og Mindre Mirakler’ gik også direkte på P4’s landsdækkende radiostationer, færøsk radio og andre danske lokalstationer.

1. singlen ‘Vand Under Brændte Broer’ fra det kommende album udkom 1. november 2019 og er allerede blevet mødt med stor begejstring og positive udmeldinger. Sangen er en dramatisk og følelsesmæssig cliffhanger. Lyrisk leges der finurligt med sproget. “Det er menneskeligt at fejle, og i løbet af et liv kommer vi til at brænde en bro eller to. Når vi som mennesker står i lort til halsen og er på dybt vand, tyr vi gerne til klichefyldte ordsprog for at finde hoved og hale i galskaben. Inderste inde håber vi inderligt bare, at morgendagen bliver bedre. Men gør den det, er spørgsmålet”, fortæller Jonas.

Den længe ventede opfølger til debutalbummet udkommer i slut januar 2020. Det viser en mere åbenhjertig og troværdig Jonas Schou. Ikke bare en sanger men en mand, som har fundet sin stemme. Han sætter ord på en indviklet kærlighedshistorie. Ikke bare til de mennesker tættest på men til livet. Med en vævers præcision samles silkebløde tråde til et overflødighedshorn af tangenter, skønne strygearrangementer, velovervejet korsang og bandets pondus, som rammer en nerve hos det moderne menneske.

Den nordjyske sangskriver har i samarbejde med Palle Hjorth (Peter Sommer, Poul Krebs, Savage Rose) produceret sangene selv. Sammen med ‘&-Bandet’ bag instrumenterne har de skabt et kunstnerisk udtryk, som viser melankoli og mørke fra den pæne side.

En stor samling af musikere har været med til at præge det musikalske udtryk og gennemslagskraft. Flere af dem anerkendte og prisvindende musikere både i Danmark og internationalt, bl.a. Palle Hjorth på tangenter, Rune Kjeldsen (Poul Krebs) på guitar, Peter Dombernowsky (Michael Falch) på percussion, Jakob Skytte (Birthe Kjær) på bas, Thomas Alstrup (Jonah Blacksmith) på bas, Marianne Lewandowski (Tina Dickow) på kor og komponist Christoffer Møller, som har skrevet smukke strygerarrangementer. En trio af klassiske musikere fra Århus Symfoniorkester har leveret strygerne, som i den grad komplimenterer det Schou’ske tekstunivers.

Jonas Schou har udgivet 3 EP’er, en single, et debutalbum og flere videoproduktioner. Musikken er tilgængelig på div. streamingtjenester. Find Jonas Schou på de sociale medier.

www.facebook.com/schoujonas

www.instagram.com/schou_jonas

Vi glæder os til at få Jonas i studiet, hvor han vil spille lidt LIVE for dig. – og fortælle lidt mere detaljeret omkring sin musik. 

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her