Forside Blog

Skovens forkæmper

0

Jylland er i oprør, oprør over at skovene bliver hugget ned, og sammenhængen imellem borgerne og naturens behov ikke tilses behørigt.

I denne situation, stiller en af Jyllands gæve kæmper op, og kæmper kampen for biodiversitet og menneskets behov side om side. Tidligere major, nuværende medlem af Folketinget for Venstre; hr. Kristian Pihl Lorentzen.

Mange har udpeget hr. Lorentzen som den nye Trump, men er han nu også det, eller er han en mere samlende figur? For hvordan kan en højskolemand være en trumpfan? Det er han så måske ikke, altså Trumpfan, men han er forkæmper for skoven, hør hvad hr. Lorentzen har at sige om skov.

Cover up på Viften

0

Vi har tidligere dækket en meget slem sag i Nordjylland, hvor en socialpædagogisk institution ikke behandlede borgerne utrolig dårligt.

Sidenhen har det skabt en del debat, dog uden at det har ført til de helt store forandringer på Viften, som er den omtalte institution. I hvert fald hvis man skal tro de rapporter som Socialtilsynet har udført, det er kun rosende ord der er til overs for institutionen, det på trods, af at der har været en MEGA sag i medierne med institutionen.

Det tager vi et kig på, for at gennemgå de rapporter som socialtilsynet har lavet på Viften, og lad os sige det som det er, det er rent cover up.

Vi har den tidligere medarbejder fra Viften i studiet, for at gennemgå det cover up som myndighederne har lavet i forhold til Viften.

Norlund savværk

0

Skoven bliver passet og plejet af de mennesker som lever af den. De gør et godt stykke arbejde, idet de producerer bæredygtigt træ. Træ som opsuger CO2 og derefter kan bruges i vores byggeri.

Det har jeg taget en snak med hr. Simon Mikkelsen om, chef på Norlund savværk. Vi forsøger, på ærlig vis, at diskutere problemstillingen igennem, og jeg stiller også de svære spørgsmål, for hvad med biodiversiteten?

Se med, og bliv klogere.

Palle Madsen

0

Verden er af lave, vi risikerer at gå under som menneskehed, hvis vi ikke får STYR på udviklingen.

Vi risikerer hungersnød, kæmpe folkevandringer, krig og meget andet, hvis ikke laver mad nok, energi nok og samtidig passer på naturen. Ja, naturen er ved at forsvinde.

Det har jeg taget en snak med en meget klog mand om, Palle Madsen, forsker i skov. Vi har dykket lidt ned i detaljerne; hvordan man gør, hvorfor man gør og hvad PLANEN skal være.

Palle er inspireret af en plan fra WWF, og har set en video lavet af David Attenborough rundt. Den skal vi også se.

Men hør lidt på på Palle, han er klog, viis, og han har en rigtig god plan, som ikke holder nogen udenfor, og som giver plads til alle. Ja, den giver plads også til rewilding.

Skovdøden

0

Der er mange, som har været meget skeptiske overfor hr. Kim Vestergaards påstand om, at de moderne skovplaner i bund og grund bare er afskovning. Kan det virkelig være rigtigt, at nogle af de mest klimaorienterede mennesker vil fælde en masse skov?

TV Frihed har spurgt to eksperter. To menneskealdre af erfaring indenfor skovbrug. Hr. Jørn Stjernholm og Niels Pensionerede skovridere fra de danske statsskove, og der er ingen tvivl, med to så vægtige stemmer i debatten, så er det tid at stoppe op, og tænke sig lidt om.

Hvis vi bare buser frem, uden at tænke os om, så risikerer vi, at komme for langt i planerne. Kan vi formå at stoppe et sekund og lytte lidt til de personer, som lavede planerne for 35 år siden, altså sidste generations skovridere, føre arbejdet videre?Husk nu dialogen, dette program ikke et forsøg på at grave grøfter, men et forsøg på at skabe dialog.

Dronningens skovmand

0

De danske skovmænd er en uddøende race, er der mange der siger. Men er nu så godt? At de mennesker som har gået og passet på vores skove de sidste 200 år, bare sådan forsvinder, fordi vi ikke er opmærksomme på dem?

Vi har mennesker i Danmark, som dag ud og dag ind går og passer vores skove, en arv som er givet fra far til søn fra far til søn. Dronningens skovmænd.

De ved alt om vores skove, og nu råber de altså vagt i gevær, de siger at de ideer vi er kommet med her på det sidste, vil lægge vores skove øde.

I Harzen, i Tyskland har de skovdød så langt øjet rækker, fordi skovmændene ikke må komme ind og passe på deres skove, noget som de brænder så hjerteligt for.

Billerne kommer til at sværme! Er anskriget, billerne, de vil spise skovene op, hvis ikke vi stopper med at lave store lysåbninger i vores skove, som vi gør i den moderne filosofis navn.

Kan vi formå at lytte til de sidste enter, dem som går og passer på vores skove, før skovene forsvinder i vores moderne ideer?

Her er en af dem, Kim Vestergaard, som virkelig har noget på hjertet. Fra en som brænder ligeså meget for natur som Kim, og er storby hippie fra Vesterbro København, så er mit budskab; lyt til Kim, han ved hvad han snakker om, og så måske kan han give os nogle ideer om, hvad vi skal gøre for at skabe en reel bæredygtig skov.

Metafysik og klima

0

I denne juletid, der bruger vi for mange penge på julegaver. Ja, måske var det på tide, at tænke mere på ikke at bruge penge.

Det har jeg filosoferet en del over, og så har jeg forsøgt at se naturen i det perspektiv. Hvad er naturen og relationen til ånd?

Det er for romersk katolske, jøder, og asetroende, i højskolestil

For måske er der noget som hedder asetroende, kristne og jøder som tror?

Havfruen på land, el bådmotoren til status

0

Det med klima bliver vi aldrig bedre til, end hvad vi lægger af energi i det.

Jeg har lagt “Havfruen”, min sejlbåd på land, og forholder mig, i den forbindelse, til resultatet af mit arbejde med el-bådmotoren. Hvad var godt, hvad var skidt, og hvad skal der til, for at det bliver en god teknik.

Ud over det, så filosoferer jeg også lidt over, hvordan vi kommer videre med hele klimadebatten, så at vi for alvor kommer frem i førerbussen. For hvad med vedvarende energi?

Er det ikke noget, vi skal videre med?

Se Havfruen komme på land, og smukke billeder fra Aalborg Sejlklubs havn.

Hassan Preisler; Fiskerne

0

Hassan Preisler, dramatiker af det spændende stykke “fiskerne” som går på Nordkrafts teater, har mange tanker omkring kulturradikalisme, fiskere og Grundtvigianere.

Men vigtigst af alt, FORSTÅR Hassan fiskerne? Det er emnet for dagens interview.

På en måde er det et godt interview for hele klimadagsordnen, idet det forsøger at skabe dialog imellem land og by. Men samtalen er langt mere end det. Vi forsøger at forstå de indbyggede modsætninger der imellem det liberale København og det konservative Jylland.

Hvad er det der er på spil, hvorfor siger historien ikke bare noget om situationen for hundrede år siden, men også noget om i dag?

Det smukkeste ved interviewet er dog, at det, på en måde, er en åben dør indtil det kulturradikale kleresi for både Hassan og jeg.

En dør vi både hader, og samtidig har en ret uafklaret forhold til.

Hvordan er det, at være født ind i den kulturelle overklasse, og så skulle danne vores egen tids forståelse. Forsøge at finde nutidens zeitgeist.

Måske er det egentlig os, der er de konservative som sidder og holder døren lukket for den nye Woke bevægelse?

Ja, det er ikke nemt at være kulturradikal, specielt ikke, når man forsøger at forstå de nordjydske bønder, fiskere og kultur.

Men spændende er det, se med når TV Frihed møder Hassan Preisler.

Diskussion af Viften

0

Efter mødet med Jørgen Hein, reflekterede Ole Risager og jeg over hvad der var sket ved mødet (ang. sagen med institutionen Viften).

Vi føler vi har givet Viften fair chance for at diskutere internt hvad man kan gøre, for at få institutionen på ret køl igen.

Der er sket fejl, og det blev også indrømmet til mødet.

Men igen, vi håber Viften finder en god afslutning på diskussionen af institutionen, og der er altid åbne døre, i forhold til at svare på kritikken.

Du har vundet, de skal ikke have mere ballade. Det er slet ikke sjovt for dem, og du spiller indenfor reglerne. Der er ikke noget der.

Helt sikkert.