Forside Blog

Forsvarsforbeholdet

0

Der har ikke været så meget debat om afskaffelsen af forsvarsforbeholdet efter afstemningen. Det forsøger hr. Erik Høgh Sørensen og Asger Trier, at gøre noget ved.

For hvad er det egentlig det betyder for dansk forsvars og udenrigspolitik, at vi har afskaffet forsvarsforbeholdet?

Hvad med den BALANCE som er imellem satsningen på NATO og satsningen på en evt. EU hær. Hvad kan sådan en hær, kan den overhovedet noget.

Sådanne spørgsmål stiller vi os selv, og så har Asger valgt at være for, og Erik imod. For at forsøge at skabe mere dynamik i debatten. ª

Systemets svigt

0

Mange har stor tillid til systemet. Men hvad nu hvis systemet ikke altid virker som det skal. Er det så ikke vigtigt, at råbe op?

Hanne Hansen, mor til tre handicappede børn har en forfærdelig historie om Tina, som er kommet meget galt afsted i systemet. Under et ophold på en institution, bliver Tina forulempet af mænd og det som er værre.

Desværre oplever Hanne ingen hjælp fra myndighedernes side, hverken politi eller kommune, selv præsten er ligeglad.

Kan du skabe en positiv forandring på dette område, ja det kan du. Ved at dele denne video, og sprede historien.

Rewilding

0

TV Frihed har lige været til Naturmøde, her opdagede vi, at pindsvinet er truet i de danske haver. Men er der andre dyr som også er truet?

De personer som går op i hestenes dyrevelfærd har fået øje på et problem, som faktisk er utrolig trist.

De mener, at vi i vores iver for, at skabe bedre natur, skaber dårlige velfærd for heste og kreaturer i rewilding projekterne.

Det kæmper de imod, så stærkt, at det får mit engagement i pindsvinet til at blegne.

Det er blevet en politisk sag, hvor partiet Venstre har engageret sig. Klaus Sandfeld fra Venstre, holder med kritikken, fra et landmandsperspektiv.

Så hør hvad kritikken af vores naturideer er, for måske kan vi lære noget ved at lytte til kritikken?

Kurt Westergaard og Mohammedkrisen

0

Mohammedkrisen, den største krise i Danmarkshistorien.

Hvor står vi i dag, 16 år efter. Samtalen er imellem Erik Guldager, Kurt Westergaards gallerist, og Asger Trier der, som blogger, administrerede den internationale del af debatten mellem Danmark og udlandet.

Så et nationalt og et internationalt perspektiv på Danmarkshistoriens største krise, med to personer, som har været personligt været i det hele.

Hvad siger vi?

For det første er det klare budskab; det er på tide at komme videre. Mellemøsten ER kommer videre, og det er på tide vi som kultur og nation også kommer videre. Men hvor står vi, og hvad skal vi?

For det andet, er det et rankt forsvar for ytringsfriheden. Både Erik og Asger har risikeret liv og lemmer for ytringsfriheden, og gør det stadig.

Men der er også håb om forsoning. Asger har været med til at skabe fred imellem Israel og de arabiske lande, Erik har arrangeret et møde imellem Ahmed Akkari og Kurt Westergaard.

Men er danskerne parate til at komme videre?

Asgers holdning er, at vi SKAL se at komme videre og hele de nationale traumer vi stadig bærer rundt på.

Det betyder ikke, at vi skal være naive, men vi kan ikke blive ved med at være fanget i den store nationale krise.

Til sidst er der at sige om programmet, at det er en hyldest til Kurt Westergaard, der var en stor dansk kunstner.

Del filmen, hvis du vil gøre Kurt Westergaard ære, og bidrage til national helelse.

Ibi Pipi og Asger Jorn

0

Ibi Pipi har været i vælten igen. Denne gang har han overmalet et ikonisk maleri, Asger Jorns ælling, med sit eget.

Et det et værk, eller makværk?

Det spørgsmål stiller TV Frihed til Ibi Pipi.

Svaret er overraskende. For måske er værket slet ikke så uigennemtænkt?

Måske er der nogle dybere pointer.

Måske er det lykkes Ibi Pipi at pege hen på et egentlig problem. At kunstverdenen er forstenet i venstreorienteret idioti og kejserens nye klæder.

Ibi Pipi snakker om, at han udstiller noget. Men hvad er det han udstiller?

Alt det og meget mere, bliver diskuteret i interviewet med Ibi Pipi.

Den danske skovfoged er ved at forsvinde

0

Magnus Sauermilch er studerende i skovbrug. Han er en af dem, som bliver “sparet” væk i alle vores “moderne” ideer.

Er der ikke stadigvæk plads til Magnus, som, som en anden Morten Korch, med et græsstrå i munden og et smil om sine læber, stadig går rundt og passer på vores skove.

Hør lidt om den tradition som Magnus repræsenterer. Den gamle tradition i de danske skove som vi nu, i ren og skær uvidenhed og manglende indsigt, er ved at fjerne.

Ja, er der stadig lidt plads til den gæve skovfoged, som går og passer på de danske træer, som de danske skovfogeder har gjort i århundreder, eller skal han også spares væk i vores moderne ideer?

Er der stadig plads til Magnus drøm i denne verden.

Se med, og hør hvad Magnus har på hjertet i hans engagement i de danske skove.

Jonas Degn, lytter vi til ungdommen?

0

At være studerende i skovbrug i dag, er forbundet med stor bekymring. Kan man få sig et arbejde, når man engang er færdig? Kan man få sine drømme opfyldt, og vandre i skovene som arbejde, nyde naturen, være der?

Det bekymrer Jonas Degn, som studerer til skovfoged.

Men han har også et håb, han håber på, at vi kan nå hinanden med samtale. Hvis vi bare sætter os sammen ved samme bord, er hans holdning, så kan vi sikkert finde ud af noget.

Ja, han er nået så langt, at han mener, at vi BLIVER NØDT til at finde en måde at snakke sammen på. For Jonas er det her med at de sociale medier ødelægger samtalen blevet et generationsspørgsmål.

Formår vi at lytte til ungdommen, og give dem en plads ved bordet? Det er spørgsmålet denne samtale rejser.

Israels green tech

0

Landbruget er truet af den grønne omstilling, i den forstand, at der er stærkt politisk pres på landbruget for at blive grønnere, mindre forbrugende ang. gødning, pesticider og lignende. Samtidig opfindes der hele tiden nye produktionsformer, som udfordrer den forretningsmodel som landbruget kører med lige nu. Hvilket, groft sagt er, at landmænd dyrker korn og andre afgrøder, som så fodres til svin, kyllinger og kreaturer.

Min tip, tip, oldefader Mendel Levin Nathanson, lavede denne forretningsmodel, idet han var i England, og så hvordan England bulrede derudaf mht. industrialisering. Grundlæggende var ideen, hvilket var ret genialt for hans tid, at man tog de principper som englænderne lavede industri med, at brugte disse ideer på landbruget.

Så et industrialiseret landbrug var Danmark først med. Dette har siden kunnet brødføde ufattelig mange milliarder mennesker, så det har været et stort skridt frem for menneskeheden, hvis i forstår.

Men nu her, landbrug 2.0, hvad er så på spil, og hvordan gør vi? Min tanke har været, at vi industrialiserer os ud af problemerne med den grønne omstilling. Med andre ord, vi tager de redskaber vi fik med den første industrialisering for 200 år siden, og bruger den til at skabe nye former for afgrøder.

Her er Israel altså verdens ledende. Danmark kommer ind som en tæt toer mht. udvikling, vi er ikke dårlige til at tænke ud af boksen. Vi er gode. Men jøderne i Israel har, qua Israels stilling som et lille land, med forsvindende lidt vand og næringsstoffer, været tvunget til VIRKELIG at tænke ud af boksen. Så det er kød som produceres i laboratorier, micro greens, græshopper og meget andet.

Ekstremt avancerede fødevarer.

Samtidig er der en masse etik og idealisme i den israelske fødevare sektor. Israelerne har opdyrket ørknen, for at skabe liv. Så der er nogle ret spændende personligheder blandt disse iværksættere.

Med andre ord, vi kan måske, i dialog med Israelerne forsøge at finde nogle konkrete, vedvarende, bæredygtige løsninger på de udfordringer vi har i landbruget. Vi kan skabe langt mere bæredygtige løsninger, som sparer pesticider, gødning og som IKKE skader dyr.

Det er fascinerende.

Så, følg med TV Frihed ind i landbrugs industri 2.0, og forsøg at se løsningerne fremfor alle de fordomme folk har om israel.

Vi taler om et folk, som har skabt græsenge i ørkenen, og de er altså ikke onde.

Nej, de kan måske blive en god ven for Danmark.

Sikkerhed

0

Danmark er fedtet ind i Mellemøstlig politik, som et resultat af den store migration fra Mellemøsten.

Hvad har det af strategiske konsekvenser?

Millah Kongsbach og Thy

0

Millah Kongsbach, tidligere Visionspartiet, nu næstformand for Frihedslisten fortæller nu om hendes forhold til den sag som TV Frihed, med hjælp fra Heidi Svanborg, har afdækket i Thy.

Hvad er det, som er på spil i sagen om børnene som misbruges. Er det andet end bare børnenes trivsel som er på spil?

Hvad med retssikkerheden, tilliden til systemet, og anerkendelsen af politiet som en ukorrupt institution?

Det samtaler vi om, og kommer frem til nogle klare holdninger til, hvad der skal gøres, for at komme den forfærdelige tilstand til livs, som er i Thy og omegn.