Forside Blog

Bankerne

0

Vi tager fat på det man kan kalde en svær snak, i TV Frihed; bankerne.

Intet er mere omgærdet med mystik end bankerne.

Det bliver en rasende spændende diskussion med en vidensperson som kommer INDENFRA bankverdenen nemlig hr. Ole Bjerg, som har arbejdet professionelt med banker i mange år.

Spørgsmålene vi stiller er:

  1. Er bankerne ved at gå rabundus rent moralsk, og hvad har det så af konsekvenser?
  2. Hvis det er korrekt, at bankerne har sprøjtet penge ud i systemet i en hidtil uset grad, hvilket har forårsaget den stærke inflation. Hvad giver det så af udfordringer for resten af samfundet. Den galoperende inflation er faktisk noget bankerne skal FORHINDRE ikke FORÅRSAGE.
  3. Hvad er EGENTLIG hele dealen med Mitid, er det et første skridt før indførelsen af social credit systemer som i Kina?

Indimellem disse væsentlige diskussioner, fletter der sig en platonisk reference og en diskussion af embedsstanden, som Holberg siger BURDE, alle sammen tro på G-d, for ellers kan de finde på skidtstreger. Præcis som bankerne i følge hr. Ole Bjerg mener, de er i gang med.

Så, det er et utrolig vigtigt interview, det kan, potentielt, give borgerne en mulighed for at diskutere med på et emne, som ellers pludselig kan indføres uden vi er opmærksomme på det.

Med andre ord, vi kaster lys på et meget dunkelt emne, som virkelig trænger til at blive oplyst, helst før det går bananas, som det risikerer at gøre.

Bankerne er ude i moralsk uføre, de forbruger skatteborgernes penge på moralsk diskuterbare projekter, og er IKKE den moralske bastion for fornuft, som de har været.

Vi har virkelig BRUG for sunde banker til at skabe vækst, men hvis de begynder at lege politi, så er vi uden for bankerne normale arbejdsområde, og så skal det til diskussion.

Det skal lige siges, at interviewet er meget langt og komplekst, man skal lige have lidt tålmodighed de første fem minutter, men så tager det ellers fart og kaster lys over en område som ellers lever bag lukkede døre.

Interviewet sendes også til nationalbankdirektøren, så han kan svare på kritikken.

Rold skov

0

Der er stadig gang i skovdebatten, men vi må passe på, at vi ikke bliver gemt væk i et hjørne, og forsøgt lukket ned.

Mister vi først initiativet, så vil systemet knuse os. Sådan er det.

Derfor har jeg lavet denne lille inspirationsvideo. Jeg har været i Rold skov, og snakket med skovens hekse, og filmet dens trolde.

Det er der kommet en smuk lille video ud af, som jeg tror og håber kan inspirere til at vi passer bedre på vores natur, i dialogens tegn, men med hjertet hos skoven.

Taberspillet

0

Socialrealismen er en ufattelig svær genre; her kommer Mads Bjergen, og fortæller om det at være taber.

Socialrealisme er svært, fordi når man ærligt fortæller om ens problemer, så er man det modsatte af den glittede virkelighed vi ellers skaber om os selv på de sociale medier.

Mads har lavet et helt spil om det at være taber; taberspillet. Et spil, som når man spiller det, kryber ind under huden på en. Når man har spillet det, så spørger man sig selv; er jeg en taber. Og på en eller anden mystisk vis, så give det en et reelt svar.

For det ærlige svar er; de fleste i dag er tabere. Vi er inde i et tusmørke, velfærdsstaten er reelt ved at kollapse, og bandet spiller uanfægtet videre på broen.

Det er virkeligheden.

Men så er det sundt, at se vores problemer i øjnene, og der har poet og slammer, måske en evne til at se vores problemer for os.

En Bukowski agtig evne, til at være ærlig, tale fra rendestenen, i et sprog som går lige igennem.

For hvad er det egentlig der får os til at blive tabere. Det er vrangsforestillingerne. Alle de idealer vi bliver påduttet igennem en medieverden som konsumerer fremfor adler.

Det skal gå stærkt, og de lette kalorier står på række, for at blive kværnet ned i svælget af os danskere.

Men det smukke og poetiske ved erkendelsen af, at vi allesammen er tabere er, at det giver en en mulighed for at se igennem al BSet og finde en vej til en ordentlig tilværelse. En tilværelse med familie, venner, en sød kone og nogle dejlige unger.

Det er vejen, siger Mads, og mon ikke, han har ret?

Vi skal bare formå at se alle de farer som ligger i samfundet, og navigere udenom disse farer.

Hvis nogen har lyst til at udgive taberspillet som spil, så sig endelig til. Mads er kunstner, og er nok ikke lige en forretningsmand, men jeg skal hilse at sige, at det er det bedste spil jeg har spillet, nærmest nogensinde, så godt er det.

Kønsroller

0

I Danmark følger vi meget USA når det gælder kønsroller. Det nye er, at vi skal finde forsoning.

Det har jeg taget en snak med femikrimi forfatter fr. Pia Grandjean og filosof Ole Bjerg om.

Hvis man nu kigger nuanceret og positivt på det med mand og kvinde, så ender vi et sted, hvor vi GERNE vil hinanden.

Måske er det et svar?

At diskutere hvordan vi får styr på kærligheden, magien og det positive.

Vi mener, det er jo vores unge mennesker vi skal tænke over, og er det ikke bedre, at vi giver dem nogle positive værdier, fremfor hele tiden at puste til konflikterne?

Se med her.

Cheminova og den manglende oprydning

0

Bjarne Hansen er en gamle klima forkæmper. Han kommer af en hel slægt af klima forkæmpere, hans far kæmpede, og vandt imod kemifabrikken Cheminova.

Bjarne har fået skaffet 1,7 milliarder kroner til oprydningen af de depoter af kemi som stadig ligger rundt omkring fabrikken i dag. Noget som stadig forurener hav og fjord.

Det er ikke Cheminova der er problemet i dag, men derimod det problem, at selvom pengene er kommet til kommune og region, så sker der bare ikke noget. Vi har ventet to år, og nu skal vente 1 1/2 år mere, på at de går i gang.

Skal vi ikke bare erkende, at det er staten som kun kan løfte opgaven spørger Bjarne.

Se med her.

Pop and consume culture art and the progressive response

0

Dette foredrag er en tour de force igennem 1900-tallets kunsthistorien med fokus på hvilke strategier kunstnerene har brugt for at få deres ideér ud. Fra Duchamp over pop-art til Uwe Max Jensen. Se med. 🙂

Dronninglund Storskov

0

Dronnninglund Storskov er en af de produktionsskove som er så berygtede for at være “skovørkner” og deslige. Men er de stå slemme de produktionsskove. TV Frihed er taget ud i en af skovene, for at se selv. Det smukke er så, Dronninglund storskov er et rent ud sagt magisk sted. Fyldt med ånder, mosekoner og bohemer der fester ude i mosen. Kom med Københavnere, til en smuk jysk skov, som slet ikke er en skovørken.

Dagens kunstliv

0

Kim og Asger snakker kunst. Det er en rodebutik, men vi får alligevel diskuteret en del interessante emner. For eksempel; hvordan kan det være, at man gerne må male Mohammed i Iran, men ikke i Danmark? Eller hvad er det lige som gør, at de danske kunstnere ikke kan gå all in på islamkritikken? Er det fordi de er nogle 4 maj krigere?

Så diskuterer vi hvad kunsten er i et avantgarde perspektiv, om Poul Pava er en kunstner, og Corbusier, som Kim mener, kun laver kunst for pengenes skyld.

Det hele er optaget på Lindholm Høje, den gamle vikingebegravelsesplads, måske det sidste sted, med bare en smule frihed i Danmark?

Julebudskabet

0

Hr. Jakob Martini giver os her en ide om hvad julen OGSÅ kan være. Måske kan vi få en smule mere fred, og en smule mere hjertevarme.

Galleri Tober

0

Kim har været i Sæby og snakke kunst med Galleri Tobar. Her har vi at gøre med lokalkunst af nogle af Nordjyllands spændende kunstnere; billedkunstnere, arbejde i bronze.

X