Skovdebatten er ved komme ind i en ny fase, der er tegn, som små forårsblomster på marken, på en åbning for en reel dialog imellem de to parter.

Kan vi endelig finde fred. De politiske konstellationer står nu sådan, at Venstre, som jo har stået på mål for produktionsskovene, også skal med i et evt. forlig, og Venstre er i regeringen.

Det vil sige, at skal der ske noget med de danske skove, skal hele folketinget være med.

Det ser ud som en svært mål at nå, men vi skal forsøge.

Derfor har jeg inviteret den kloge tidl. professor hr. Palle Madsen i studiet. For at tale evt. fredsløsninger.

Palle, har den ide, at vi måske kan bruge hans ide som er mosaikskoven som et udgangspunkt. Således, at vi skaber en fri ramme om den enkelte skovejer, så at han eller hun selv kan indrette arealet som man synes.

Det kan give den fleksibilitet som det kræver at drive skov. Med andre ord, vi kan ALLESAMMEN komme til bordet.

Asger bidrager så med nogen af hans erfaring med det internationale fredsarbejde han har arbejdet med. Asger har været meget aktiv i fredsarbejdet i Mellemøsten i Herbert Pundik traditionen.

Til sidst, og der skal man altså spole hen, hvis man ikke har lyst til at høre alle fredsideerne, så lancerer Palle ideen med den danske urskov.

Hold lige fast. I Iran har de en skov, som er millioner af år gammel, og som er den samme skov som vi har i Danmark. Nemlig løvskov; ask, eg og bøg. Forskellen imellem Dansk og Iransk skov er, at dansk skov er en meget, genetisk set, udpint skov, fordi istiderne kører som en vinduesvisker ned over landet og fjerner al skov med et fast interval. Sidste istid er ikke mere end 12000 år tilbage, et meget lille interval i jordens historie.

Men i Iran har de en løvskov som er millioner af år gammel. Den kunne man arbejde på kunne komme til Danmark, og det må man sige, det bliver bare ikke mere oprindeligt.

Med andre ord, en udstrakt hånd til modstanderne fra Palles side.

Kan vi komme i mål med dialogen, og mødes omkring det runde bord. Et princip som blev knæsat af den engelske kong Arthur og han riddere omkring det runde bord. I lighed.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her