Taberspillet

0
19

Socialrealismen er en ufattelig svær genre; her kommer Mads Bjergen, og fortæller om det at være taber.

Socialrealisme er svært, fordi når man ærligt fortæller om ens problemer, så er man det modsatte af den glittede virkelighed vi ellers skaber om os selv på de sociale medier.

Mads har lavet et helt spil om det at være taber; taberspillet. Et spil, som når man spiller det, kryber ind under huden på en. Når man har spillet det, så spørger man sig selv; er jeg en taber. Og på en eller anden mystisk vis, så give det en et reelt svar.

For det ærlige svar er; de fleste i dag er tabere. Vi er inde i et tusmørke, velfærdsstaten er reelt ved at kollapse, og bandet spiller uanfægtet videre på broen.

Det er virkeligheden.

Men så er det sundt, at se vores problemer i øjnene, og der har poet og slammer, måske en evne til at se vores problemer for os.

En Bukowski agtig evne, til at være ærlig, tale fra rendestenen, i et sprog som går lige igennem.

For hvad er det egentlig der får os til at blive tabere. Det er vrangsforestillingerne. Alle de idealer vi bliver påduttet igennem en medieverden som konsumerer fremfor adler.

Det skal gå stærkt, og de lette kalorier står på række, for at blive kværnet ned i svælget af os danskere.

Men det smukke og poetiske ved erkendelsen af, at vi allesammen er tabere er, at det giver en en mulighed for at se igennem al BSet og finde en vej til en ordentlig tilværelse. En tilværelse med familie, venner, en sød kone og nogle dejlige unger.

Det er vejen, siger Mads, og mon ikke, han har ret?

Vi skal bare formå at se alle de farer som ligger i samfundet, og navigere udenom disse farer.

Hvis nogen har lyst til at udgive taberspillet som spil, så sig endelig til. Mads er kunstner, og er nok ikke lige en forretningsmand, men jeg skal hilse at sige, at det er det bedste spil jeg har spillet, nærmest nogensinde, så godt er det.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her