Landbruget er truet af den grønne omstilling, i den forstand, at der er stærkt politisk pres på landbruget for at blive grønnere, mindre forbrugende ang. gødning, pesticider og lignende. Samtidig opfindes der hele tiden nye produktionsformer, som udfordrer den forretningsmodel som landbruget kører med lige nu. Hvilket, groft sagt er, at landmænd dyrker korn og andre afgrøder, som så fodres til svin, kyllinger og kreaturer.

Min tip, tip, oldefader Mendel Levin Nathanson, lavede denne forretningsmodel, idet han var i England, og så hvordan England bulrede derudaf mht. industrialisering. Grundlæggende var ideen, hvilket var ret genialt for hans tid, at man tog de principper som englænderne lavede industri med, at brugte disse ideer på landbruget.

Så et industrialiseret landbrug var Danmark først med. Dette har siden kunnet brødføde ufattelig mange milliarder mennesker, så det har været et stort skridt frem for menneskeheden, hvis i forstår.

Men nu her, landbrug 2.0, hvad er så på spil, og hvordan gør vi? Min tanke har været, at vi industrialiserer os ud af problemerne med den grønne omstilling. Med andre ord, vi tager de redskaber vi fik med den første industrialisering for 200 år siden, og bruger den til at skabe nye former for afgrøder.

Her er Israel altså verdens ledende. Danmark kommer ind som en tæt toer mht. udvikling, vi er ikke dårlige til at tænke ud af boksen. Vi er gode. Men jøderne i Israel har, qua Israels stilling som et lille land, med forsvindende lidt vand og næringsstoffer, været tvunget til VIRKELIG at tænke ud af boksen. Så det er kød som produceres i laboratorier, micro greens, græshopper og meget andet.

Ekstremt avancerede fødevarer.

Samtidig er der en masse etik og idealisme i den israelske fødevare sektor. Israelerne har opdyrket ørknen, for at skabe liv. Så der er nogle ret spændende personligheder blandt disse iværksættere.

Med andre ord, vi kan måske, i dialog med Israelerne forsøge at finde nogle konkrete, vedvarende, bæredygtige løsninger på de udfordringer vi har i landbruget. Vi kan skabe langt mere bæredygtige løsninger, som sparer pesticider, gødning og som IKKE skader dyr.

Det er fascinerende.

Så, følg med TV Frihed ind i landbrugs industri 2.0, og forsøg at se løsningerne fremfor alle de fordomme folk har om israel.

Vi taler om et folk, som har skabt græsenge i ørkenen, og de er altså ikke onde.

Nej, de kan måske blive en god ven for Danmark.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her