Så er vi ved at nå til selve indholdet af landbrugsforhandlingerne, og hr. Ole Riisager har en væsentlig kommentar til forhandlingerne.

Grundlæggende er kommentaren fra byrådsmedlem for DF i Aalborg; at samarbejde er muligt. Ole er selv landmand, og har været med til, at foreslå, at flere åer i Nordjylland graves ud og gøres dybere. Det betyder, at vandet ledes hurtigere og bedre ud af markerne, så at markerne ikke står i vand og dermed skyller næringsstoffer og andet ud af markerne, et meget overset problem i debatten.

Vedligeholdelsen af åerne er alfa og omega for at markerne afvandes på den rigtige måde.

Samtidig diskuterer vi vandrensningsanlæg, hvor forkert dimensionerede vandrensningsanlæg skaber store problemer med afledning af spildevand direkte ud i Limfjorden, og andre dele af vores vandsystem. Ja, Ole har faktisk kæmpet for også at denne del af rensningsinfrastrukturen bliver så optimal som muligt.

Men, der er udfordringer med kloakkerne, som skal skiftes, meningerne brydes, og der kan forhåbentlig skabes afklaring på to store syndere indenfor vandmiljø åer og vandrensningsanlæg.

Og så bare lige for at gentage pointen, Ole og mange andre landmænd vil gerne bidrage til en bedre natur. Oles projekt med at fordybe åerne har været finansieret af landmænd, som frivilligt har afgivet jord, så at åen kan udvides. Det er da et udtryk for, at landmænd gerne vil et bedre miljø.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her