Så er det nu, at klima nørderne skal spidse ører. Jeg har været ude og lave et interview med en af spidserne indenfor den tekniske udvikling af den grønne omstilling. Hr. Thomas Lundgaard, projektleder ved Aarhus universitet med ansvar for biomethanol produktionen i danmark.

Her er de overordnede konklusioner ved interviewet.

  1. Det kan løbe rundt at producere biomethanol i Danmark ved at bruge affaldet fra landbruget til at lave methanol med. Med andre ord, det koster det samme at producere methanol som benzin. Det er for alvor en game changer og har potentialet til at skabe disruption i markedet, det vil sige forandre brugen af fossile brændstoffer til bæredygtige brændstoffer.
  2. Det er langt mere realistisk at omdanne den eksisterende tungindustri til at køre elektrisk end bilparken. Det er hurtigere at lave om, og det er derfor langt mere realistisk end at lave hele bilparken om. Det er i hvert fald hr. Lundgaards anbefaling.
    Det er også en potential game changer, for det betyder, at vi kan være bæredygtigt drevne mht. forbrug af brændstof i transportsektoren langt hurtigere end de nuværende beregninger. Yderligere er det ikke engang sådan at man skal nedprioritere elektriske biler, man skal bare skabe en seriøs infrastruktur, så at man kan køre med biomethanol, ikke så meget andet. Da det løber rundt selv, hvis alle beregninger holder stik, så koster det heller ikke samfundet noget, men vil går neutral i omkostning, ja måske kan vi tjene på det, ligesom med vindmøller, idet vi kan sælge vores teknologi.

Det er projekter udviklet af Haldor Topsøe, og det er spitzen indenfor energi forskning.

Se med og bliv klogere, det er virkelig gode ideer som lægges på bordet.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her