Mange mener, at Socialdemokraterne ikke har forstand på industri og arbejdspladser. De er uden kontakt med arbejderen og den verden han er en del af.

Det passer ganske enkelt ikke. Dette interview viser, for mig at se, at kontakten til de Socialdemokratiske rødder er levende og stadig er til stede.

Yderligere viser det også, at den Aalborgensiske metode, som er knæsat af en af de oprindelige ledere af fagforeningen her i Aalborg, at industri og arbejder arbejder sammen, stadig har relevans og værdi for samfundet.

Bjarne Laustsen er Socialdemokratisk folketingspolitikker og valgt heroppe i Nordjylland. Han er tidligere smed og har arbejdet på Hydrema, et meget kompetitivt firma, som laver gravere af forskellig slags, og er verdensklasse indenfor den business.

Noget man godt kan være lidt stolt af, selvom man normalt ikke har den følelse heroppe i Nordjylland.

Men, det kan man altså godt, når det handler om Hydrema. Verdensklasse.

I diskussionen med hr. Bjarne Laustsen diskuterer vi dansk industri og økonomi politik. Og det er her det for alvor bliver utrolig spændende at høre Bjarnes holdninger.

For på trods af, at mange betragter venstrefløjen som upatriotiske og uden følelse for national produktion, så er det Bjarne Laustsens holdning, at han har altid gerne villet skabe arbejdspladser i Danmark, og har virkelig kæmpet for at holde liv i rederier og andre væsentlige arbejdspladsskabende industrier. Men det er faktisk højrefløjen som reelt ikke vil lægge den nødvendige investering i dansk industri.

Jeg er meget enig, jeg har tidligere forsøgt at få Mærsk til at støtte danske skibsværfter. Det var måske ikke så ringe, at have en dansk industri til at servicere den danske erhvervsflåde.

En hjemmebase, som kan skabe jobs til Bjarne og hans søn Bo.

Så her argumenteres endnu engang for princippet “Made in Denmark”. Det er virkelig sund industripolitik, og i disse Coronadage, så kan vi faktisk skabe arbejdspladser i stedet for at fjerne arbejdspladser, ved at satse på gode danske virksomheder. Virksomheder som stadig producerer verdensklasse produkter til at skarpt marked, eller meget skarpe markeder.

I sidste ende handler det om mere end dansk økonomisk politik, det handler om identitet som arbejderby, også for Aalborg.

Skal vi bevare den stærke tyr, der peger ned imod resten af Jylland, eller skal vi glemme ham, og se ham blive mindre stærk?

Der taler Bjarne med sjæl og hjerte for at bevare den stærke Cimbrertyr, og det synes jeg faktisk er en meget interessant og også en meget konstruktiv økonomisk holdning at have.

Så se med, når MF for Socialdemokratiet taler varmt for en klassisk Aalborgensisk arbejder politik.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her