Svin og dyreetik, Per Bach Laursen

0
545

Der har stået utrolig megen blæst om den grønne omstilling, ikke mindst minksagen har blæst den ellers gode ide ud af proportioner.

Det næste område som diskuteres af venstrefløjen er svineavlerne, og de forhold der gives de danske grise.

Det har jeg taget en snak med hr. Per Bach Laursen om. Per er borgmester i Vesthimmerland kommune, og svineavler selv. Yderligere er han tidligere medlem af dyreetisk råd.

Så Per kan give en solid, seriøs og ordentlig indføring i de forhold som svin lever under her i Danmark.

Det er ikke en simpel snak ang. svin. For eksempel er det fuldstændig tåbeligt bare at lukke ned for svineavlen i Danmark, for at flytte svineavlen til Kina og andre steder, hvor behandlingen af svinene er reelt umenneskelige, eller usvigelige.

Svineavlerne har læst skriften på væggen, og er virkelig parat til at komme kritikken i møde.

Yderligere giver interviewet med hr. Bach Laursen en indsigt i den verden som landbruget er. Hvis man skulle være så Københavner agtig som jeg tidligere har været, og ikke haft en reelt indsigt i landbrugets forhold, så er dette interview spændende.

Jeg synes selv det er spændende. Landmændene er det mest innovative folkefærd der findes. De finder hele tiden på noget nyt. For eksempel laver de lige for tiden nogle meget spændende forsøg med vedvarende energi, de producerer gas, methan, og meget andet, som kan smides direkte i en almindelig benzinbil med en mindre modifikation.

Altså hør her, vi kan faktisk løse CO2 udledningen med smarte danske løsninger som er udviklet her i Danmark.

Lave gylle og andet affaldstof om til drivmiddel i vores vognpark og på den måde potentielt skabe et eksempel til efterfølgelse.

Vi opfandt vindmøllerne, noget vi er stolte af i dag. Men måske ligger det næste vedvarende eventyr et sted herude på landet og bare venter på at blive opdaget.

Tag dine fordomsfulde briller af, og forsøg at åbne op for at forstå det fantastiske landbrug vi har.

Ja, det er ikke perfekt, men det er langt, langt fra så slemt som nogle politiske partier vil gøre det til.

Yderligere er samarbejde, samtale og snak på kryds og tværs nu engang lidt mere konstruktivt end den negative hetz som indimellem opstår her og der.

Vi kommer længere og længere væk fra hinanden, måske var SAMTALEN et sted at starte for at forsøge at finde ind til en god forståelse for hinanden igen.

Hør interviewet med hr. Morten Korch aka Per Bach Laursen, og nyd lige lidt det idylliske Danmark som stadig er ude på landet.

Det er ikke så slemt som vi gør det til.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her