Bæredygtigt landbrug med Jørgen Evald

0
425

Vi har I Danmark mange udfordringer mht. bæredygtighed. Bæredygtighed forstået på den måde, at balancen imellem vores ansvar overfor en sund natur står i en relation til hvordan vi udnytter naturen.

Med andre ord, for at FORSTÅ den klimaudfordring vi står overfor, bliver vi også nødt til at dykke ned i en meget seriøs og dyb forståelse af landet, klimaet og de produktionsmetoder vi har på landet.

Det er komplekst.

For at forsøge at starte denne diskussion (så vi undgår at ende i mudderkastning) har jeg taget en snak med en af de helt store fyrtårne indenfor forståelse af bæredygtighed; hr. Jørgen Evald Jensen. Jørgen Evald er en af de mest vidende personer når det gælder bæredygtighed og landbrug i Danmark.

Hvis man skal sætte ind politisk, skal man vide hvad man gør. Her er Evald bare starting point og endpoint.

Vi er ude på en gård i Vrå (optagelsen er fra før nedlukningen af Nordjylland), på en spændende gård som drives af en anden spændende landmand hr. Thomas Kjær.

Hr. Kjær driver et biogas anlæg, en form for vindmølle 2.0 projekt. Her GENBRUGES alt de affald hans bedrift producerer; gylle, roeende, halm og meget andet i det anlæg som skaber biogas. Gas som så bruges i de offentlige gasvarmeanlæg.

På den måde GENBRUGES affaldet fra landbruget til at skabe energi. Det betyder, at de er selvforsynende i det område hvor Thomas driver sine ting.

Det er energiforsyning helt fremme i første række. Et utrolig spændende projekt.

Så hør med her, hvis man vil lære lidt om hvordan verden skal udvikle sig i en seriøs bæredygtig udvikling.

For som hr. Evald siger; hvis vi ikke dyrker bæredygtigt, så vil der til sidst være så lidt ressourcer i verden, at vi sulter og derefter vil krigen komme.

Så politikere, her er et udgangspunkt for bæredygtighed og klima med kombinationen af hr .Evald og hr. Kjærs samlede indsigt som kan bruges til at gøre Danmark et foregangsland indenfor klima.

Se med, når TV Frihed forsøger at udvide bæredygtigsheds formidlingen på en positiv og konstruktiv facon.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her