Kunstnerne og friheden

0
486

Sidste år gik den danske offentlighed helt bananas, og fokuset var et mindre udstillingssted på Læsø; Læsø Kunsthal.

Her udstilles typiske provokunstnere. Fokuset var vor tids provokunstnere; Dan Park, Uwe Max Jensen Lars Vilks, men også udenlandske kunstnere som Ai Wei Wei den kinesiske systemkritiker.

Det skabte en del røre i andedammen, Weekendavisen, Berlingske Tidendes intellektuelle flagskib var allerede inde i debatten ang. Islamkritik, da redaktør og mit eget alter ego Martin Krasnik havde skabt røre ved at bekæmpe Rasmus Paludan, som provokunstner Uwe Max Jensen var i parti med. Drama, drama, drama.

For Jon Eirik Lundberg, leder af Læsø Kunsthal var det lidt af en rutchetur rent kunstnerisk, politisk og menneskeligt. Så det har han skrevet en fremragende bog om, en slags dokumentation af historien.

Den tager TV Frihed en snak med Jon Eirik om, for at forsøge at FORSTÅ hvad i alverden der skete. Hvad det var som skulle sætte Læsø på den anden ende.

Forståelse giver fred, er vores holdning på TV Frihed. Så opleve lidt af dramaet selv, og hør lidt til nogle af de motiver og bevæggrunde Jon Eirik havde.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her